Rapala Scatter Rap Husky (13 cm) ja siima kireänä. Vahva peruke pitää huolen vaapusta ja takaa, että petokala nousee haaviin saakka.

Scatter Rap Husky maittaa isoille petokaloille

Kesäkauden ensimmäisessä tärpissä on aina oma erityinen fiiliksensä. Sillä hetkellä muistaa, mikä kalastuksessa on niin koukuttavaa.

Ensimmäinen saaliini oli hyvänkokoinen hauki (2,8 kg ja 60 cm) — juuri sopiva ruokakala. Se iski vaappuun toukokuussa, kun vedet olivat vielä koleita. Hauki viihtyi lähellä rantaa lahden reunassa, paikassa johon kosken virta ei yltänyt nimeksikään. Aikani testailin Rapala Scatter Rap Huskyn (13 cm) ärsytysvärejä, jonka jälkeen siirryn luonnollisiin ja tummempiin sävyihin. Koska luonnollinen väri tuotti heti tärpin, mutta vähän laiskan, ajattelin että luonnollinen mutta kaikista kirkkain väritys voisi toimia. Ja niinhän siinä kävi, että silver täytti haavin tälläkin kertaa.

Silver toimi hauelle pilvisenä ja sateisena kevätpäivänä.

Olen aiemmin tarjonnut Scatter Rap Husky -vaappua keväällä järvilohelle ja loppukesästä kuhalle. Tällä kertaa kalastusjärvessäni oli vielä kevättulva, joten sen uittosyvyys antoi myöten ja Scatter Rap Husky toimi loistavasti myös kolean veden kutuhauelle.

Tämä hauki ei ollut vielä ennättänyt kutupuuhiin. Näppärä kalamies tai -nainen kokkaa mädistäkin herkkuruoan.

Vieheen uintiliike on näyttävä: Se koostuu puolelta toiselle menevistä potkusta, vaapun rungon kiertoliikkeestä ja singahtelevista pyrähdyksistä. Uittaminen on helppoa pienessä virrassakin, koska vaapussa on kelluva balsapuinen runko.

Yhden käden ”kalaselfie”