Hämärtyvät kesäillat ovat tunnelmallista ja otollista aikaa kalastukselle. Pimeässä järven pinta väreilee metallisen hohtavana. Särkikalojen parvet rikkovat tyyntä vedenpintaa, välillä kaislikon reunassa molskahtaa petokala. Ilmassa on odotusta ja jännitystä.

50 cm ja 2,1 kg mitat omaava säyne. Ärhäkästi Rapala Jointed (7 cm) -vaappuun napannut särkikala potki kuin taimen!

Virtavedessä vilkkainta kalastusaikaa olivat heinäkuun lopussa vuorokauden viimeiset tunnit. Silloin kosken alta tärppäsi tämäkin, 50 cm ja 2,1 kg mitat omaava säyne. Ärhäkästi Rapala Jointed (7 cm) -vaappuun napannut särkikala potki kuin taimen! Vietettyään vuorokauden suolassa saalis löysi tiensä savustuspönttöön. Saman vaapun leukojensa väliin nappasi myös 60 cm ja 2,1 kg hauki.

Rapala Jointed maistuu petokaloille erinomaisesti!

Kaksiosainen, kelluva Jointed-vaappu on melko helppo heitettävä ja sopii myös uisteluun matalammissakin vesissä, joissa itse pääosin kalastan. Voimakkaan uintiliikkeen ansiosta Jointedia suositellaan käytettäväksi silloin, kun kun kala ei ole hyvällä syönnillä. Monesti olenkin kaivanut Jointedin kalastuspakista kalastusreissun lopuksi, jos ei saalista ole muilla vaapuilla tullut.

Suosikkivärejäni ovat olleet hopeinen (S), kuparin hohtoinen (G), taimenta jäljittelevä (BTR), ja kirkkaammista etenkin hämärtyvissä kesäilloissa SFC, FT ja HT.

Jointed on yksi suosikeistani: mainio, luotettava vakiovaappu.

Teksti ja kuvat: Essi Rikama, Essi’s Catch


Rapala Jointed®

Balsapuinen runko, erittäin herkkäliikkeinen Rapala Jointed on katkovaappu eli kaksiosainen versio legendaarisesta Rapala Original Floater-mallista. Se on erinomainen yleisviehe, joka soveltuu yhtä hyvin heittokalastukseen kuin uisteluun.

Jointed eroaa Originalista siinä, että sillä on hyvin voimakas uintiliike, ja sitä voi suositella erityisesti kalastukseen äärilämpötiloissa kylmissä ja lämpimissä vesissä ja silloin, kun kala ei ole hyvällä syönnillä. Mikäli kala vaikuttaa haluttomalta, voit lisätä houkuttelevuutta valitsemalla jonkun voimakkaista ärsytysväreistä! Jointed kestää vaihtelevaa kelausnopeutta, myös hyvin hidasta kelausta tai uistelunopeutta, ilman että uintiliike kärsii.

ERÄ-lehti: ”Parhaat taimenvieheet”