Haukiviehetesti, Erä-lehti 14/2010

Erä-lehden ruohikkoviehetestin ”TESTIVOITTAJA” 1990-luvulta Rapala MinnowSpoon Weedless (ruohikkosuojattu versio) oli valittu verrokkivieheeksi Erä-lehden järvihaukitestiin kesällä 2010. Testiryhmä halusi kokeilla miten hauen kalastuksen klassikko pärjää alan uusimpien vieheiden joukossa.

Testi loppui MinnowSpoon 7 cm/15 g –lusikan osalta liian nopeasti, kun hauet veivät kaikki testiryhmän vieheet. Molemmat testikappaleet katosivat viehelukon pettäessä haukien iskiessä ”Minnariin” kiinni. Pyyntitehot olivat kuitenkin siihen asti kohdallaan koska testiryhmän vetäjä kommentoi:

”Siihen mennessä Minnow Spoonin tahti oli aivan kärjen luokkaa, joten vanha veijari todisti pyytävyytensä säilyneen, Sitä paitsi tärppien ylöstuloprosentti oli ruohovieheeksi harvinaisen hyvä.”

”Viehe kulkee ruohikossa kuin avovedessä ja on erinomainen ase siellä lymyävien haukien pyyntiin.”

Erä-lehti (10/1997), ruohikkosuojatut haukivieheet: TESTIVOITTAJA

Erä-lehti käytännössä kaikki mahdolliset ruohikkosuojatut vieheet (15 erilaista mallia). Testin aikana Rapala Minnow Spoon ansaitsi ”TESTIVOITTAJA” -arvonimen.

”Erän suositus: Rapala Minnow Spoon on testivieheistämme parhaimpia ruohikonväistelijöitä. Myös uinti on kunnossa ja kalojen viettelytaito tallella, minkä lisäksi tärpit myös tarttuivat yllättävän tehokkaasti.”

 

Tutustu lisää tuotteeseen >>