Kokeile kaksoisuistinta

Voit virittää yhteen siimaan kaksi uistinta yksinkertaisella virityksellä.

Rapala kaksoisuistin

Vaaput valitaan siten, että taaempi vaappu ui syvemmällä jolloin sivutapsi ei mene sekaisin pääsiiman kanssa. Valitsemalla taaemmaksi uistimeksi eli veturivaapuksi syväuintisen vaapun (esim. Rapala Deep Tail Dancer), se vetää myös pintakulkuisemman etuvaapun (esim. Rapala Original tai Husky Jerk) normaalia syvemmälle.

Kaksoisuistimen avulla saat katettua kaksi eri vesikerrosta sillä veturivaappu ui syvemmällä kuin etuvaappu. Kaksoisuistin antaa myös vaikutelman siitä, että taaempi veturivaappu ajaa takaa etuvaappua. Tämä on usein liikaa kateelliselle petokalalle.

Rapala-syvyysuintitaulukko auttaa valitsemaan kaksoisuistin pareja. Katso syvyysuintitaulukko tästä.

Vaapun uintisyvyys

Jokaisella vaapulla on sille ominainen uintisyvyys. Uintisyvyyteen vaikuttaa vetonopeus, siiman paksuus, vavan kärjen eli vetopisteen korkeus vedenpinnasta ja siiman määrä eli vapautuspituus. Ainoana viehevalmistajana Rapala mittaa jokaisen vaapputyypin ja -koon uintisyvyyden.