Ahvenkesä-annos!
![](https://blogi.rapala.fi/wp-content/uploads/sites/4/2021/06/20210620_220039_-1024x715.jpg)
Rapala Pro Guide Tero Ruoho neuvoo kesäisen ahvenvinkin! Sopiva ruokakoko on n. 100-400 g kala. Nylkeminen sopii hyvin pienemmille paistiahvenelle tai halutessa fileoi isommat.
Itse kalastettu on parhaan makuista!
![](https://blogi.rapala.fi/wp-content/uploads/sites/4/2021/06/20210620_122436-1024x701.jpg)
Annokseen voi grillata kaikki kasvikset sekä limen. Erinomainen lisä on tietysti uudet perunat maustettuna ruskistetulla voilla.
![](https://blogi.rapala.fi/wp-content/uploads/sites/4/2021/06/20210620_131232-1024x768.jpg)
Paneroidut maustetut ahvenet pannulle yrttien kanssa voissa.
![](https://blogi.rapala.fi/wp-content/uploads/sites/4/2021/06/20210620_131217-1024x768.jpg)
Maustetta ahveneen:
Ahvenen maustamiseen suola/pippuri myllystä. Paneroi pinta esim. pankojauhoilla – toki muutkin käy.
Kermaviilikastike:
- suolaa
- pippuria
- tummasokeria
- sinappia
- kevätsipulin vartta myös
- ruohosipulia
ja lopuksi sekaan grillatun limen mehua!
![](https://blogi.rapala.fi/wp-content/uploads/sites/4/2021/06/20210620_1324220-1024x776.jpg)