Ahvenkesä-annos!

 

 

Rapala Pro Guide Tero Ruoho neuvoo kesäisen ahvenvinkin! Sopiva ruokakoko on n. 100-400 g kala. Nylkeminen sopii hyvin pienemmille paistiahvenelle tai halutessa fileoi isommat. 

Itse kalastettu on parhaan makuista!

 

 

Annokseen voi grillata kaikki kasvikset sekä limen. Erinomainen lisä on tietysti uudet perunat maustettuna ruskistetulla voilla.

 

 

Paneroidut maustetut ahvenet pannulle yrttien kanssa voissa.

 

Maustetta ahveneen:

Ahvenen maustamiseen suola/pippuri myllystä. Paneroi pinta esim. pankojauhoilla –  toki muutkin käy.

Kermaviilikastike:

  •  suolaa
  • pippuria
  • tummasokeria
  • sinappia
  • kevätsipulin vartta myös
  • ruohosipulia
ja lopuksi sekaan grillatun limen mehua!

 

 

JA eikun nauttimaan!