Graavattu taimen joulupöytään!
Varma valinta joulupöytään. Rapala ProGuide Tero Ruoho vinkkaa joulupöytään varman suosikin.
Ainesosat:
- Taimenen file (tai lohi, kirjolohi, siika)
- Mausteet: Rose-, musta-, valko- ja viherpippuria, sinapin siemeniä.
- Limemehu ja sitruunankuori
- Sitruunamelissa
- Karkea merisuola
- Ruokosokeri
Ohje:
Huom. Tekeytymiseen menee noin vuorokausi!
- Aseta puhdistettu kalafile leivinpaperin päälle pöydälle.
- Levitä fileen pintaan karkeaa merisuolaa ja ripaus ruokosokeria.
- Mausta filee: Pippureissa ei säästellä, murskaa nuijalla tai morttelissa rose-, musta, valko- ja viherpippuria sekä sinapin siemeniä. Kirpeyttä rastetulla limellä ja sitruunan kuorella.
- Levitä seosta tasaisesti kalan päälle. Annoksen kruunaa sitruunamelissa.
- Anna graavaantua vajaa vuorokausi kylmässä.
- Pyyhi ylimääräinen suola ja mausteet pois.
- Leikkaa kala vastasyin ohuiksi viipaleiksi.
- Koristele ja mausta valmiit viipaleet haluamallasi tavalla.
- Nauti joulun takuuvarmasta suosikista!
Resepti: Rapala Pro Guide Chef Tero Ruoho
Rapala Pro Guide Chef Tero Ruoho
Tero Ruoho on toiminut kalastusoppaana yli 10 vuoden ajan. Toiminta-alueena hänellä on vuoden ympäri merialue Pernaja-Tammisaari sekä Etelä-Suomen järvet ja joet. Tero on kouluttanut itseään aktiivisesti ja lopputulos on kokkaava kalastusopas.
Täyspäiväisenä Rapala Pro Guide -kalastusoppaana Tero liikkuu vesillä kesät talvet, vuoden ympäri. Kalastusmuodot ja -tekniikat vaihtuvat vuosikierron mukaan joten asiakkailleen hän tarjoaa aina sesonkiin sopivaa opastettua kalastusta.