Graavattu taimen joulupöytään!

Varma valinta joulupöytään. Rapala ProGuide Tero Ruoho vinkkaa joulupöytään varman suosikin.

Ainesosat:

  • Taimenen file (tai lohi, kirjolohi, siika)
  • Mausteet: Rose-, musta-, valko- ja viherpippuria, sinapin siemeniä.
  • Limemehu ja sitruunankuori
  • Sitruunamelissa
  • Karkea merisuola
  • Ruokosokeri

Ohje:

Huom. Tekeytymiseen menee noin vuorokausi!

  1. Aseta puhdistettu kalafile leivinpaperin päälle pöydälle.
  2. Levitä fileen pintaan karkeaa merisuolaa ja ripaus ruokosokeria.
  3. Mausta filee: Pippureissa ei säästellä, murskaa nuijalla tai morttelissa rose-, musta, valko- ja  viherpippuria sekä sinapin siemeniä. Kirpeyttä rastetulla limellä ja sitruunan kuorella.
  4. Levitä seosta tasaisesti kalan päälle. Annoksen kruunaa sitruunamelissa.
  5. Anna graavaantua vajaa vuorokausi kylmässä.
  6. Pyyhi ylimääräinen suola ja mausteet pois.
  7. Leikkaa kala vastasyin ohuiksi viipaleiksi.
  8. Koristele ja mausta valmiit viipaleet haluamallasi tavalla.
  9. Nauti joulun takuuvarmasta suosikista!

 

Resepti: Rapala Pro Guide Chef Tero Ruoho


Rapala Pro Guide Chef Tero Ruoho

Tero Ruoho on toiminut kalastusoppaana yli 10 vuoden ajan. Toiminta-alueena hänellä on vuoden ympäri merialue Pernaja-Tammisaari sekä Etelä-Suomen järvet ja joet. Tero on kouluttanut itseään aktiivisesti ja lopputulos on kokkaava kalastusopas.

Täyspäiväisenä Rapala Pro Guide -kalastusoppaana Tero liikkuu vesillä kesät talvet, vuoden ympäri. Kalastusmuodot ja -tekniikat vaihtuvat vuosikierron mukaan joten asiakkailleen hän tarjoaa aina sesonkiin sopivaa opastettua kalastusta.