EI KUUKAUTTA ILMAN PINTURIKALAA

Oppaana Timo Koikkalainen

Suosiotaan kasvattava pintakalastus on erittäin hauskaa ja myös tehokasta kalastusta.
Mutta voiko pintavieheellä saada saalista ympäri vuoden?

 

JOULUKUU

PINTURIN VUOSI -haaste on päässyt joulukuuhun asti – pitääkö Rapala ProGuide Timo Koikkalainen pintansa ja saa vielä joulukuussa pintavieheellä kalaa? Videolla mukana myös Timon yhteenveto koko Pinturin Vuosi -sarjasta!

MARRASKUU

PINTURIN VUOSI -sarjan marraskuun jaksossa ollaan järvellä pintakalastamassa. Voiko kylmenevässä vedessä saada pinturikalan? Katso pintakalastuksen uranuurtajan Timo Koikkalainen opit kylmän veden kalastukseen.

LOKAKUU

Syksy on jo pitkällä, mutta pintakalastajalla kausi jatkuu. Vaikka vesi hieman viilenee – ajankohtaan nähden lämmin sää pidentää pinturille sopivaa kalastuskautta hauen ja kuhan kalastuksessa. Katso video!

SYYSKUU

Syyskuussa pintakalastuskausi jatkuu vielä aktiivisena! Pinturin Vuosi -sarja vieraili Kymijoella paikallisopaan Ville Lohen vieraana. Tapahtumia oli ihan mukavasti – isoja haukia vai ihan muuta? Katso videolta mitä syyskuun jaksossa tapahtui Kymijoella ja järvikalassa!

ELOKUU

Pintakalastajan kannattaa hakea elokuussa ahventa järveltä matalasta kivikoiden päältä ja yleensä sieltä löytyykin isoja kaloja. Timo antaa vinkkejä myös muiden kalojen pintakalastukseen loppukesään. Koskikalastuksessa taimenien mielenkiinto heräsi propelliperäisen pinturi Rapala Skitter Prop -vieheen tullessa näkökentään.

HEINÄKUU

Heinäkuun sää oli vaihteleva – välillä aurinko porotti ja vettä tuli heti perään. Niinkuin kunnon Suomen kesässä kuuluukin – miten toimi pintavieheet auringon lämmittämässä vedessä. Katso miten Timolle kävi!

KESÄKUU

Kesäkuu on pintakalastuksen juhlaa – lämmin pintavesi houkuttelee kalat pinnan tuntumaan. NYT jos koska kannattaa lähteä kokeilemaan pintavieheitä – yllätyt iloisesti tärppien määrästä!

TOUKOKUU

Pintavedet ovat lämmenneet toukokuussa jo merkittävästi, päivät pidempiä ja kalojen pinta-aktiivisuus on lisääntynyt huomattavasti. Pintavieheen kokoa voi jo pienentää ja uittoa voi halutessaan nopeuttaa kun kala on aktiivisempi iskemään pinnan tuntumasta.

HUHTIKUU

Huhtikuussa on jo enemmän mahdollisuuksia, kun vedet on useassa paikassa auki jo järvilläkin. Vesi on vielä kylmää ja se pitää huomioida pintaviehekalastuksessa – rauhallinen uittaminen ja isommat koot ovat valttia. Rapala ProGuide Timo Koikkalainen oli huhtikuussa kalassa matalilla metsälammilla ja järven pohjukoissa haukikalassa sekä Vilppulankoskella taimenta kalastamassa.

MAALISKUU

PINTURIN VUOSI – sarjassa maaliskuu oli alkuvuoden haastavin. Ahkera yrittäjä palkittiin lopulta ja monen tärpin kautta saatiin kala myös ylös asti! Rapala ProGuide Timo Koikkalainen oli maaliskuussa koskella Kuusaalla Keski-Suomessa sekä Vilppulankoskella.

HELMIKUU

Helmikuu ei ole se helpoin kuukausi pintakalastuksessa. Miten käy PINTURIN VUOSI -sarjan toisena kuukautena?

Rapala ProGuide Timo Koikkalainen suuntasi kulkunsa kohti tulvivaa Kuusaankoskea – komeasti paistava aurinko toi pakkasen lisäksi haastetta Timolle helmikuun kalan etsintään.

TAMMIKUU

Rapala ProGuide Timo Koikkalainen aloitti pintakalastussarjan tekemisen tammikuussa 2020. Ensimmäisessä tammikuun jaksossa Timo oli keskisessä osaa Suomea Vilppulankoskella. Ilma vihmoi lunta ja asetti myös omat haasteensa kalastamiseen.