Pintahauesta hiukopalaksi!

Pintakalastuksen saalis on helppo tehdä evääksi vaikka reissun päällä – Tässä Timon vinkki onnistuneeseen retkievääseen!

Ainesosat:

  • Hauen tai ahvenen ruodoton ja nahaton filee
  • Paistoon: rypsiöljy
  • Mausteet: suola ja curry
  • Pippurinen tuorejuusto
  • Limesitruuna

Lisukkeet:

  • Leipä
  • Salaatinlehdet

Ohje:

  • Perkaa ja fileroi pienehkö pintakalastettu hauki tai ahven.
  • Paista ruodotonta ja nahatonta fileetä pienessä määrässä rypsiöljyä.
  • Mausta kala suolalla ja currylla. Curry antaa täyteläisen värin niinkin pienestä määrästä, ettei monikaan maustetta pysty välttämättä edes tunnistamaan.

  • Sulata pippurinen tuorejuusto pannulle, samalla kalapaloja käännellen. Tässä vaiheessa on syytä hillitä lämmittimen tehoa, ettei juusto pääse palamaan!
  • Lopuksi paistos raikastetaan limettisitruunan mehulla. Puolikas sitruuna pannullista kohti on sopiva määrä.

Tarjoiluehdotus:

  • Valitse retkelle mukaasi mieleistä leipää.
  • Aseta leipäviipaleen päälle muutama salaatinlehti, sekä reilumäärä kalaherkkua.

Resepti: Rapala Pro Guide Timo Koikkalainen


Rapala Pro Guide Timo Koikkalainen

Timo Koikkalainen on toiminut kalastusoppaana yli 15 vuoden ajan. Toiminnan ydinalue on Keski-Suomen järvillä ja koskilla.

Timon erikoisuus, jopa maailman mittakaavassa, on taimenen ympärivuotinen kalastus pintavieheillä. Tämä erityisen jännittävä ja visuaalinen kalastustyyli alkoi kehittyä Laukaan Kuusaakoskella 2000-luvun alkupuolella. Alusta alkaen Rapala Skitter Pop –pintavaappu on toiminut hyvin tässä kalastustyylissä.