Pintahauesta hiukopalaksi!
Pintakalastuksen saalis on helppo tehdä evääksi vaikka reissun päällä – Tässä Timon vinkki onnistuneeseen retkievääseen!
Ainesosat:
- Hauen tai ahvenen ruodoton ja nahaton filee
- Paistoon: rypsiöljy
- Mausteet: suola ja curry
- Pippurinen tuorejuusto
- Limesitruuna
Lisukkeet:
- Leipä
- Salaatinlehdet
Ohje:
- Perkaa ja fileroi pienehkö pintakalastettu hauki tai ahven.
- Paista ruodotonta ja nahatonta fileetä pienessä määrässä rypsiöljyä.
- Mausta kala suolalla ja currylla. Curry antaa täyteläisen värin niinkin pienestä määrästä, ettei monikaan maustetta pysty välttämättä edes tunnistamaan.
- Sulata pippurinen tuorejuusto pannulle, samalla kalapaloja käännellen. Tässä vaiheessa on syytä hillitä lämmittimen tehoa, ettei juusto pääse palamaan!
- Lopuksi paistos raikastetaan limettisitruunan mehulla. Puolikas sitruuna pannullista kohti on sopiva määrä.
Tarjoiluehdotus:
- Valitse retkelle mukaasi mieleistä leipää.
- Aseta leipäviipaleen päälle muutama salaatinlehti, sekä reilumäärä kalaherkkua.
Resepti: Rapala Pro Guide Timo Koikkalainen
Rapala Pro Guide Timo Koikkalainen
Timo Koikkalainen on toiminut kalastusoppaana yli 15 vuoden ajan. Toiminnan ydinalue on Keski-Suomen järvillä ja koskilla.
Timon erikoisuus, jopa maailman mittakaavassa, on taimenen ympärivuotinen kalastus pintavieheillä. Tämä erityisen jännittävä ja visuaalinen kalastustyyli alkoi kehittyä Laukaan Kuusaakoskella 2000-luvun alkupuolella. Alusta alkaen Rapala Skitter Pop –pintavaappu on toiminut hyvin tässä kalastustyylissä.