Resepti: Rapala Pro Guide Chef Tero Ruoho

Ainesosat:

  • Siikafilee
  • Mausteet (suola, pippuri)
  • Yrttejä (esim. timjami, rosmariini, persilja)
  • Limemehu
  • Paistamiseen: Voi/Rypsiöljy

Lisukkeet:

  • Hollandaise-kastike limellä
  • Parmesan-sipuli Risotto
  • Parsaa
  • Tomaattia
Tarjoiluehdotus paistetulle siikafileelle

Ohjeet:

Kalan fileointi:

  • Fileroi siika, poista siiasta pystyruodot ruotopihdeillä.
  • (Jos haluat helpottaa fileointia, voit pyytää apua lähimmältä marketin kalatiskiltä, kunnon kalatiskeillä tämäkin hoituu.)

Maustaminen:

  • Mausta fileet suolalla ja myllystä rouhitulla pippurilla. Kalan herkullinen maku korostuu yksinkertaisilla mausteilla.
  • Jos kalaan kaipaa hapokkuutta, voit puristaa limestä mehua kalan pintaan.

Paistaminen:

  • Paista siikafileet sellaisenaan voi-rypsiöljy seoksessa pannulla.
  • Voit halutessasi lisätä pannulle paistovaiheessa yrttejä (esim. timjami, rosmariini, persilja)
  • Rohkeimmat kokit voivat lisätä pannulle vaikka valkosipulia tai chiliä kokonaisena.
Risotto maustettuna siiderillä ja limellä

Lisukkeet:

Risotto

Kokeile lisukkeena Risottoa!

  • Mausta herkullinen italialainen risotto siiderillä, parmesaanilla ja sipulilla!
  • Vinkki: Käytä risotossa Arborio-riisiä!

Hollandaise -kastike

  • Mausta perinteinen Hollandaise-kastike limellä.

Paahdettu parsa ja tomaatit

  • Paahda uunissa kokonaiset parsat ja tomaatit herkulliseksi lisukkeeksi Siikafileelle!
  • Sivele oliiviöljyä kokonaisten parsojen ja tomaattien pinnalle, ripottele hieman suolaa ja lisää pippuria suoraan myllystä. Lopuksi ripaus sokeria ja uuniin!
Paahdettua parsaa maustettuna voilla ja suolalla

 

Resepti: Rapala Pro Guide Chef Tero Ruoho


Rapala Pro Guide Chef Tero Ruoho

Tero Ruoho on toiminut kalastusoppaana yli 10 vuoden ajan. Toiminta-alueena hänellä on vuoden ympäri merialue Pernaja-Tammisaari sekä Etelä-Suomen järvet ja joet. Tero on kouluttanut itseään aktiivisesti ja lopputulos on kokkaava kalastusopas.

Täyspäiväisenä Rapala Pro Guide -kalastusoppaana Tero liikkuu vesillä kesät talvet, vuoden ympäri. Kalastusmuodot ja -tekniikat vaihtuvat vuosikierron mukaan joten asiakkailleen hän tarjoaa aina sesonkiin sopivaa opastettua kalastusta.