Resepti: Rapala Pro Guide Chef Tero Ruoho
Ainesosat:
- Siikafilee
- Mausteet (suola, pippuri)
- Yrttejä (esim. timjami, rosmariini, persilja)
- Limemehu
- Paistamiseen: Voi/Rypsiöljy
Lisukkeet:
- Hollandaise-kastike limellä
- Parmesan-sipuli Risotto
- Parsaa
- Tomaattia
Ohjeet:
Kalan fileointi:
- Fileroi siika, poista siiasta pystyruodot ruotopihdeillä.
- (Jos haluat helpottaa fileointia, voit pyytää apua lähimmältä marketin kalatiskiltä, kunnon kalatiskeillä tämäkin hoituu.)
Maustaminen:
- Mausta fileet suolalla ja myllystä rouhitulla pippurilla. Kalan herkullinen maku korostuu yksinkertaisilla mausteilla.
- Jos kalaan kaipaa hapokkuutta, voit puristaa limestä mehua kalan pintaan.
Paistaminen:
- Paista siikafileet sellaisenaan voi-rypsiöljy seoksessa pannulla.
- Voit halutessasi lisätä pannulle paistovaiheessa yrttejä (esim. timjami, rosmariini, persilja)
- Rohkeimmat kokit voivat lisätä pannulle vaikka valkosipulia tai chiliä kokonaisena.
Lisukkeet:
Risotto
Kokeile lisukkeena Risottoa!
- Mausta herkullinen italialainen risotto siiderillä, parmesaanilla ja sipulilla!
- Vinkki: Käytä risotossa Arborio-riisiä!
Hollandaise -kastike
- Mausta perinteinen Hollandaise-kastike limellä.
Paahdettu parsa ja tomaatit
- Paahda uunissa kokonaiset parsat ja tomaatit herkulliseksi lisukkeeksi Siikafileelle!
- Sivele oliiviöljyä kokonaisten parsojen ja tomaattien pinnalle, ripottele hieman suolaa ja lisää pippuria suoraan myllystä. Lopuksi ripaus sokeria ja uuniin!
Resepti: Rapala Pro Guide Chef Tero Ruoho
Rapala Pro Guide Chef Tero Ruoho
Tero Ruoho on toiminut kalastusoppaana yli 10 vuoden ajan. Toiminta-alueena hänellä on vuoden ympäri merialue Pernaja-Tammisaari sekä Etelä-Suomen järvet ja joet. Tero on kouluttanut itseään aktiivisesti ja lopputulos on kokkaava kalastusopas.
Täyspäiväisenä Rapala Pro Guide -kalastusoppaana Tero liikkuu vesillä kesät talvet, vuoden ympäri. Kalastusmuodot ja -tekniikat vaihtuvat vuosikierron mukaan joten asiakkailleen hän tarjoaa aina sesonkiin sopivaa opastettua kalastusta.