Alkukesä on hienoa aikaa luonnossa. Puiden vihreys ja järven kimallus näyttäytyvät koreimmillaan. Auringon paistaessa kosken kuohuihin on suorastaan pakko päästä kalaan. Jo pelkästään luonnossa liikkuminen tähän aikaan vuodesta on voimauttavaa.

 

Edellisenä iltana olin käynyt kahlailemassa virtapaikkoja kosken yläosasta, mutta ilman tärpin tärppiä. Toisena päivänä lämpötila kohosi 20 asteeseen — ilmassa oli kesää. Päätin lähteä kahlaamaan uudestaan, mutta matkalla suunnitelmani muuttui: Soutaessani huomasin loiskauksen kosken alapuolella, ja pian Rapalaan olikin tarttunut pieni hauki. Se pääsi jatkamaan kasvuaan. Ehkäpä taimenkin tärppäisi kevyemmästä virrasta, nyt kun vesi oli vielä koleaa? Päätin soutaa lähemmäksi koskea ja pitää jalat kuivalla veneen pohjalla.


Muutaman heiton ja verrattain lyhyen väsytyksen jälkeen veneeseen nousi upea taimen. Rasvaeväleikatun taimenen pyyntimitta on 50 cm, ja tämä yksilön pituus menikin kirkkaasti sen yli. Painoa vaaka näytti 2,7 kg. Peratessa pullean taimenen sisältä löytyikin monta hopeakylkistä pikkukalaa.


Tälläkin kertaa vaappuna toimi klassikko, kelluva Rapala Original (5 cm) värinä BSM. Jos haluaa uskoa, että vaappu tulisi valita luonnossa vallitsevien värien mukaan, ainakin tällä kertaa taivaansininen osui kohdalleen.

Teksti ja kuvat: Essi Rikama, Essi’s Catch


Vinkki: Älä suunnittele kalastusreittiä liian tarkkaan ennakkoon vaan havainnoi luontoa ja kalojen liikkeitä paikan päällä.


Rapala Original Floater®

Rapala Original Floater on maailman luotetuin viehe! Rapala Original Floater on se kuuluisa Lauri Rapalan kehittämä alkuperäismalli, josta koko Rapala-tarina alkoi. Se on kautta aikojen eniten myyty Rapala-vaappu ja samalla myös maailman eniten myyty vaappu.

 

Erittäin herkkäuintisen, kelluvan balsarunkonsa ansiosta, Rapala Original Floater on edelleen tehokas yleisviehe kaikkien petokalojemme kalastukseen.

Erä-lehti: ”TESTIVOITTAJA TAIMENEN UISTELUUN”