Resepti: Rapala Pro Guide Chef Tero Ruoho
Ainesosat:
- Kalaliemi n. 2l
- Ruodoton haukifile n. 500g
- Kylmäsavu haukea 100g
- Nokare voita tai hieman öljyä kasvisten kuullotulseen
- Muutama sipuli (puna/kelta)
- Pala purjosipulia
- Valkosipulia 2-4 kynttä
- Fenkoli, palsternakkaa, paprikaa
- Chili (oman maun mukaan)
- 2 porkkanaa
- 5-8 perunaa
- Kaalia 300g (Oman maun mukaan)
- Valkoviini (tai vaalea balsamico) n. 2-3dl
- Tomattipyrettä n. 1dl
- Tomatti murskaa 2dl
Mausteet:
- Kokonainen maustepippuri
- Pari Laakerinlehteä
- Suolaa
- Sokeria
- Musta/valkopippuria myllystä.
- Tuore persilija, timjami, rosmariini
Kalaliemen valmistus:
- Laita kalanperkeet kylmään veteen. (kalan ruodot, kalan pään voi jättää. Ota kidukset ja sisälmykset pois)
- Lisää kaveriksi kasviksia esim. sipulia ja juureksia.
- Huomioi, että perkeet peittyvät veteen kokonaan.
- Keitä hymyillen!
- Kuori vaahto pois.
- Lisää suola, pippuri ja laakerinlehdet
- Lopussa voit lisätä oman maun mukaan valoviiniä tai vaaleaa balsamicoa.
- Keittoaika n. 30 min.
Hauki Seljanka valmistus:
- Kuullota kasvikset voissa tai öljyssä (lisää kasvikset kattilaan kypsymis järjestyksessä).
- Lisää tomaattipyre ja jatka kuullottamista.
- Lisää mausteita kuullota hetki, älä ruskista.
- Kaada myös kalaliemi kattilaan ja keitä ”hymyillen 😊” n. 20-25min.
- Lisää valkoviini ja kalat
- Anna kalan kypsyä kannen alla muutama minuutti.
- Mausta oman maun mukaan: tuoreella persilijalla, timjamilla tai rosmariinilla.
- Tarkista lopuksi ruoan maku ja kypsyys. Kasvikset saa olla napakoita ei siis ylikypsiä.
- Nauti herkullisesta lopputuloksesta!
Rapala Pro Guide Chef Tero Ruoho
Tero Ruoho on toiminut kalastusoppaana yli 10 vuoden ajan. Toiminta-alueena hänellä on vuoden ympäri merialue Pernaja-Tammisaari sekä Etelä-Suomen järvet ja joet. Tero on kouluttanut itseään aktiivisesti ja lopputulos on kokkaava kalalastusopas.
Täyspäiväisenä Rapala Pro Guide -kalastusoppaana Tero liikkuu vesillä kesät talvet, vuoden ympäri. Kalastusmuodot ja -tekniikat vaihtuvat vuosikierron mukaan joten asiakkailleen hän tarjoaa aina sesonkiin sopivaa opastettua kalastusta.