Pintureilla on kesän parhaina hetkinä mukava kalastaa haukea ja ahventa matalammista lahdista ja järvien matalikoista.

Pintakalastuksessa viehettä uitetaan veden pintakalvossa siten että myös kalastaja näkee sen koko uiton ajan. Juuri visuaalisuus tekee pintaviehekalastuksesta jännittävän ja nautinnollisen kalastustekniikan. Näet kuinka kala käy katsomassa viehettä tai kuinka se iskee ohi vieheen – näistä tapahtumista Sinulla ei ole tietoa jos viehe ui vedenpinnan alapuolella. Pintakalastajan tyypillisimmät saaliskalat maassamme ovat koskitaimen, hauki, ahven, toutain, säyne ja lohi.

Veden pintakalvo on useille kalalajeille yhtä luontainen ruokapöytä siinä kuin muutkin vesikerrokset. Luonnostaan veden pinnalla liikkuu monenlaista herkkupalaa. Pintaviehe voi imitoida pintakalvossa räpistelevää hyönteistä, kalaa, sammakkoa, uivaa nisäkästä tai vaikkapa linnunpoikasta – ne kaikki ovat petokalan ruokalistalla.

Pintaviehekalastus toimii tehokkaasti, usein jopa tehokkaammin kuin tutummat kalastustekniikat, oikeissa olosuhteissa.

Katso pintaviehekalastuksen pioneerin Rapala ProGuide Timo Koikkalaisen opastusta pintaviehekalastukseen!


 

Nyt pintakalastamaan!

Helpoin tapa valita vieheet on  Rapala Kalatakuu -viehesarja joka sisältää ottipelit halutun kalalajin kalastukseen kirkkaaseen veteen ja/tai aurinkoiseen säähän. Vaikka päivät ovat erilaisia, käyttämällä ympäristöolosuhteet huomioiden valittua viehettä, mahdollisuutesi saaliiseen paranevat merkittävästi. Kalatakuu-sarjasta löytyy myös Suomen johtavien kalaoppaiden valitsemat Kalatakuu-pintaviehesarjat.