Ahventa Meunière eli ahventa myllärin tapaan. Yksinkertaiset aineet – herkullinen lopputulos.

  •  Ahven Filee
  •  Suolaa
  •  Pippuria myllystä
  •  Vehnäjauhoja
  •  Persiljaa hienonnettuna
  •  Voita
  •  Sitruuna tai /ja worcesterkastiketta
  •  Lisukkeet (peruna, parsa, sitruuna, persilja, pinaatti)

Ohje:

Kirkastettua voita kalan paistamiseen

Paloittele voita kuutioiksi ja lämmitä voi varovasti teräskattilassa, jolloin voin hera eli proteiinit ja muut aineet painuvat kattilan pohjalle.

Kaada kirkas voi toiseen astiaan varoen, että heraa ei pääse joukkoon ja näin kirkastettu voi on valmis.

Kirkastettu voi kestää paremmin kuumennusta ja soveltuu erinomaisesti esimerkiksi kalan paistamiseen.

Voi tehdä myös mikrossa kuumentamalla vähän kerrassaan.

Ruskistettua voita kalan kastikkeeksi

Samaan aikaan voit toisessa kattilassa valmistaa ruskistettua voita, jota tarjotaan kalan kastikkeena.

Paloittele suolatonta voita, laita kuutiot kattilaan ja kuumenna, mutta käytä tällä kertaa enemmän lämpöä, jolloin voi kiehuu ja samalla ruskistuu.

Kun voi on kauniin ruskeaa, siirrä kattila sivuun odottamaan tarjoilua. Tätä kannattaa valmistaa riittävästi, sillä sen pähkinäinen maku sopii aivan ihanasti kalalle. Ennen tarjoilua kuumenna ruskistettu voi ja purista siihen puolikkaan sitruunan mehu. Persiljasilppua voi myös tässä vaiheessa sekoittaa voihin sekä tilkka worcesterkastiketta halutaessa.

Kalan paistaminen

Mausta kala suolalla ja pippurilla ja kääntele se molemmin puolin jauhoissa. Ravistele ylimääräiset jauhot pois. Kuumenna paistinpannu ja laita sille kirkastettua voita. Paista fileet kullanruskeiksi ja rapeiksi.

Tarjoilu

Nosta kala tarjoiluvadille, laita sille sitruunanviipaleita, ripottele päälle hienonnettua persiljaa ja lopuksi kaada hieman ruskistettua voita kalalle. Lisukkeeksi suosittelen uusia perunoita, hiillostettua parsaa ja haudutettua pinattia (kuvassa).

Sopii erinomaisesti kesäiseen ruokapöytään!

Resepti: Rapala Pro Guide Chef Tero Ruoho


Rapala Pro Guide Chef Tero Ruoho

Tero Ruoho on toiminut kalastusoppaana yli 10 vuoden ajan. Toiminta-alueena hänellä on vuoden ympäri merialue Pernaja-Tammisaari sekä Etelä-Suomen järvet ja joet. Tero on kouluttanut itseään aktiivisesti ja lopputulos on kokkaava kalalastusopas.

Täyspäiväisenä Rapala Pro Guide -kalastusoppaana Tero liikkuu vesillä kesät talvet, vuoden ympäri. Kalastusmuodot ja -tekniikat vaihtuvat vuosikierron mukaan joten asiakkailleen hän tarjoaa aina sesonkiin sopivaa opastettua kalastusta.