Lämpimänä kesäpäivänä kalastus on ollut oiva tapa viilentyä mantereen kuumuudesta. Järvellä ilma kiertää ja kuumuus unohtuu. Koska vesistön pinta on ollut tänä kesänä tavallista alempana, tällä kertaa koetin saavuttaa uuden heittopaikan soutamalla mahdollisimman lähelle kosken alareunaa. Se onnistuikin mainiosti, sillä veneellä pääsi alimpien kivien kohdalle ja vielä niin, että ankkurikin nappasi mukavasti kiven takaa kiinni. Tältä paikalta oli mahdollisuus vaikka jalokalaan, mietin. Aiempina vuosina samalle paikalle ei ole päässyt veneellä kovan virran takia.

Koskessa tuntui riittävän elämää etenkin öisin, mutta näin hyvältä paikalta voisi tärpätä alkuillastakin. Heitin muutaman heiton koskeen allasmaiseen kohtaan, jossa vesi oli miltei tyynen näköinen. Kalastajan näkökulmasta näytti varmalta, että juuri tuossa kohdassa vaanisi iso saalis. Veden pinta suorastaan odotti pärskäystä. Vaikka siltähän se näyttää aika monesti, mutta tällä kertaa pari heittoa altaaseen todisti vainun oikeaksi: niin ärhäkkä hyökkäys vaappuun, että ihan yllätyin, että kyseessä olikin ”vain” hauki. Toki mainio päivällinen tuli siitäkin; seuraavana päivänä se paistettiin muurinpohjapannulla.

Leppoisan kalastusillan kruunasi hieno auringonlasku. Niitä ja lämpimiä iltoja kuluvana kesänä onkin saanut nautiskella moneen kertaan. Melkein sitä jo odottaa, että syksyn viileys tuo kalastukseen uudenlaista virtaa. Tuntuu, että etenkin tummemmissa vesissä hauelle maistuvat parhaiten luonnollisen väriset vaaput, etenkin valoisaan aikaan päivästä. Tällä kertaa uppoava Rapala CD-5 (MN) vihertävällä värityksellä houkutti haukea. Samalla vaapulla on tullut myös reilun kokoisia ahvenia.

Rapala CountDown on uppoava yleisviehe, jolla pystyy kalastamaan vaihtelevissa syvyyksissä. Viisigrammaisen vaapun uintisyvyys on 0,9–1,8 metriä, mutta jos haluaa vieheen uivan lähellä pintaa, kannattaa kelaus aloittaa melko pian heiton jälkeen. Välillä vaapun voi antaa vajota syvemmälle lopettamalla kelauksen hetkeksi.

CountDownit ovat luottovaappuja, joita minulla on aina koskella mukana eri väreissä.

Kuvat & Teksti: Essi Rikama, Essi’s Catch


CountDown

Saalisvarmuutta kaikkiin kerroksiin! Rapala CountDown on uppoava yleisviehe, jolla pystyy kalastamaan tarkasti ja tehokkaasti vaihtelevissa syvyyksissä ja eri vesikerroksissa.
  • Balsapuinen runko
  • VMC® Black Nickel -koukut
  • Koeuitettu ja käsinviritetty

Tekniset tiedot

Malli Uintisyvyys Pituus Paino
CD03 0.6–0.9 m 3 cm 4 g
CD05 0.9–1.8 m 5 cm 5 g
CD07 1.5–2.4 m 7 cm 8 g
CD09 2.1–3.0 m 9 cm 12 g