Hauki on mainio ruokakala, eikä sitä aina tarvitse fileroida tai tehdä pihveiksi, kuten moni ajattelee. Tämä resepti on hyväksi koettu mökillä, jossa kala on haluttu valmistaa ilman fileerausta avotulella. Snobbailu sikseen ja hauki tulille!

Ainesosat:

  • Hauki (Resepti on tehty 1,5 kg hauelle)
  • Suolaa (esim. karkea merisuola)
  • 1 kpl sipuli
  • 2 kpl valkosipulinkynsi
  • 2–4 siivua meetvurstia
  • 100–150 g herkkusieniä
  • Ripaus valkopippuria
  • Voita paistamiseen

Tee näin:

  • Perkaa kala, pään voi jättää paikalleen.
  • Anna suolaantua kylmässä vuorokausi ennen paistamista.
  • Valmista täyte: Paloittele herkkusienet, sipuli, valkosipulinkynnet ja muutama siivu meetvurstia. Täytteessä voit käyttää myös kotimaisia metsäsieniä ja meetvurstin tilalle käy mainiosti pekoni.

  • Kuullota ensin sipulit voissa, lisää sitten sienet ja meetvurstit. Paista hetken aikaa ja lisää ripaus valkopippuria.
  • Täytä hauki ja pyöräytä folio sen ympäri, jotta täyte pysyy kalan sisällä. Paistamisessa voi käyttää myös halsteria.

  • Paista haukea avotulella noin 15–20 min/ kylki, riippuen nuotion kuumuudesta ja hauen koosta.
  • Tarkista kalan kypsyys ja nauti uusien perunoiden kera!

Kata annos haluamallasi tavalla…

…ja lopputulos on herkullinen!


Resepti: Essi’s Catch