PAISTETTUA KUHAA, PAAHDETTUA PARSAKAALIA JA LÄMMIN PUNASIPULI-KIINANKAALISALATTI.

 

Aineosat:

Kuhafilee
Mausteet (suola, pippuri, chili)
Limemehu
Paistamiseen: Voi/Rypsiöljy
Yrttejä, oman maun mukaan (esim. timjami, rosmariini, persilja)
Valkosipuli, oman maun mukaan
(korppu- / ruisjauho)

Lisukkeet:

Parsakaali
Oliiviöljy / mausteöljy
Siemeniä / Pähkinöitä
Punasipuli
Ruokosokeri
Kiinankaali
Valkoviinietikka
Soija

Kalastaminen:

Suosittelemme erityisesti kuhan pyyntiin Rapalan Original Floater, Scatter Rap Minnow, tai Shad Rap vaappuja.

Kalan fileointi:

Tee kuhaan ns. veneviilto, jos haluat kaikki ruodot pois.
(
Jos haluat helpottaa fileointia, voit pyytää apua lähimmältä marketin kalatiskiltä, kunnon kalatiskeillä tämäkin hoituu.)

Maustaminen:

Mausta fileet suolalla ja myllystä rouhitulla pippurilla. Kalan herkullinen maku korostuu yksinkertaisilla mausteilla.
Jos kalaan kaipaa hapokkuutta, voit puristaa limestä mehua kalan pintaan.

 

Paistaminen:

Leivitä Kuha haluammallasi tavalla tai paista sellaisenaan voi-rypsiöljy seoksessa pannulla.
Voit halutessasi lisätä pannulle paistovaiheessa yrttejä (esim. timjami, rosmariini, persilja)
Rohkeimmat kokit voivat lisätä pannulle vaikka valkosipulia tai chiliä.
Kuvan kuhat leivitetty korppu- / ruisjauhoseoksessa.

 

Lisukkeet:

Sivele parsakaali oliiviöljyllä, ripottele pinnalle myös suolaa tuomaan makua.
Paahda uunissa tai grillissä n.10min 200c.
Lisää erikseen paahdettuja siemeniä ja/tai pähkinöitä pinnalle, oman maun mukaan!

Vinkki: Tee yrttioliiviöljy itse!.
Laita pulloon öljyn kaveriksi erilaisia yrttien oksia, valkosipulia ja vaikkapa pala chiliä.
Sopii erinomaisesti kaikenlaiseen ruoanlaittoon!

Kuullota punasipulia pannulla tilkassa öljyä.
Lisää ruokosokeria, suolaa ja pippuria sekä kiinankaali.
Valmis parissa minuutissa voit mehustaa vielä valkoviintilkalla tai limemehulla joskus myös soijalla.

Italialaista risottoa, maustettuna kapriksella, kevätsipulilla, parmesaanilla.

Resepti: Rapala Pro Guide Chef Tero Ruoho