Rapala Shad Rap Deep Runner

 

ERÄ-LEHTI 12/2018: ”VUODEN 2018 KIRJOLOHIVIEHE”

”Rapala Shad Rap on yksi Rapalan menestyksekkäimmistä vieheistä. Kirjolohelle ja muille pienisuisemmille lohikaloille vaappu on kuitenkin ollut turhan suuri. Tilanne korjautui, kun vaapusta ilmestyi nelisenttinen versio.

Tosin runko on todellisuudessa tasan viisisenttinen ja nokkalevyn kanssa mittaa on jo lähes seitsemän senttiä. Yhtä kaikki, koko tuntui kirjolohia miellyttävän, samoin uinti, joka käynnistyy erittäin herkästi ja loihtii mitä mehevimmän runkoliikkeen potkuineen ja kylkikeikutuksineen. Kun uinti lisäksi kestää kovissakin kosken pyörteissä ja kelausnopeuksissa, onnistuu kalastus missä hyvänsä.

Etua on myös sukeltamisesta parhaimmillaan lähes kahteen metriin. Siellä kalatkin yleensä lymyävät. Harvoin on vuoden kirjolohivieheen valinta ollut yhtä helppoa! Shad Rap saalisti häkellyttävillä tehoilla kevätsesongista syysmyöhälle antaen monesti kalaa silloinkin, kun luottovieheet pettivät.

Lähes 20 kirjolohen lisäksi tilille kirjattiin ahvenia, pari kuhaa, 1.4kg säyne ja noin kolmen kilon toutain. Vielä isompi katkoi siiman.”

Teksti: Erä-lehti, Jari Tuiskunen

Erä-lehden arvio:
”Harvoin on vuoden kirjolohivieheen valinta ollut yhtä helppoa.”

Testivoittaja on varma valinta!


RAPALA Shad Rap

Ominaisuudet:

– Klassinen Rapala
– Balsapuinen runko
– Luonnollinen Baitfish -profiili
VMC® Black Nickel -koukut
– Koeuitettu ja käsinviritetty

Tekniset tiedot:

Malli Uintisyvyys Pituus Paino
SR04 1.5 – 2.5 m 4 cm 3.5 g

Rapala Shad Rap on yksi ensimmäisistä Lauri Rapalan suunnittelemista klassikkomalleista! Tieto sen pyyntitehosta on kiirinyt kalastajasukupolvelta toiselle, koska Rapala Shad Rap on maailmanlaajuisesti tunnetuin korkealla särkimäisellä ”Shad” -balsarungolla varustettu kelluva vaappu. Suomessa se on ehkä kilpauistelijoiden eniten käyttämä vaappu.

Rapala Shad Rap -vaapun salaisuus on sen erittäin herkkäliikkeinen, kelluva, balsapuinen runko, jossa on potkivan liikkeen lisäksi epäsymmetrinen kylkien kiertoliike. Korkea särkimäinen profiili näkyy ja kuuluu vedessä kauas. Vetouistelussa sitä voi käyttää myös veturivaappuna.

Kaikki Rapala-vaaput on varustettu terävillä ja laadukkailla VMC -koukuilla sekä koeuitettu ja käsin viritetty uimaan juuri niin kuin pitää.


Tutustu lisää Rapala Shad Rap -vieheeseen >>

Privacy Preference Center