Siikaceviche

Ceviche on kevyt ja maukas kalaruoka

Ainesosat:

Siika
Punasipuli
Valkosipuli
Mieto Chili
Korianteri
Persilja

(Lisuke-ehdotus: Saaristolaisleipä)

 

Valmistus:

– Poista kalasta ruodot. Leikkaa kala pieniksi kuutioiksi ja mausta kala lopuksi suolalla.
– Hienonna kuorittu punasipuli ja valkosipuli (oman makusi mukaan). Halkaise mieto chili, poista siemenet ja hienonna chilipalko.
– Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa noin 2 tuntia. Tarkista maku.
– Koristele tuoreella korianterilla tai vaikka persilijalla ja tarjoa alkuruokana, esimerkiksi paahdetun saaristolaislevän kanssa.

 


Paistettua Siikaa

Maistuvaa Siikaa!

Ainesosat:

Kokonainen Siika
Suola
Voi / Rypsiöljy paistamiseen
Yrttejä maun mukaan
Kokonainen valkosipuli

 

Valmistus:

– Huuhtele kala ja kuivaa pinta kuivaksi talouspaperilla.
– Leikkaa kalojen pintaan terävällä veitsellä pieniä viiltoja.
– Suolaa kala ennen paistoa

    • Suolausvinkki: Suolaa kala ennen paistoa, parhaan lopputuloksen saat upposuolaamalla 10% suolaliemessä n. puolisen tuntia.

– Lämmitä pannu kuumaksi
– Lisää pannulle voi, sekä öljy

    • Vinkki: Voi ei pala yhtä helposti, kun lisätään tilkka rypsiöljyä

– Lisää pannulle yrtit ja valkosipulia kokonaisena tuomaan makua
– Paista Siika rapeaksi pannulla ja NAUTI!


Limehollandaisekastike

Limemehu tuo keväistä raikkautta klassiseen kastikkseen, lisäksi Hollandaisekastike on helppo valmistaa itse!
Soveltuu mm. Parsan kaveriksi!

 

Aineosat:

4 rkl Limemehua
4 keltuaista
200 g voita kuutioina
suolaa
pippuria
limenkuorta

Valmistus:

– Sekoita metallikulhossa neste ja keltuaiset vatkaamalla.
– Nosta kulho vesihauteeseen ja jatka vatkausta. Seos paksuuntuu ja kypsyy pikkuhiljaa.
– Kananmunan keltuaiset saattavat vaahdota aluksi voimakkaasti. Jatka vatkausta.
– Lisäile voikuutioita pikkuhiljaa. Vatkaa koko ajan. Varo, ettei seos ylikuumene ja juoksetu.
– Mausta lopuksi suolalla, pippurilla tai limenkuorella.
– Jäähdytä seos, kunnes se on sakeaa.
– Tarjoile keväisien herkkujen kera!

 


Lisukkeet

Paahdettu uusi peruna

– Pese ja kuivaa perunat
– Sivele perunat oliiviöljyllä , ripottele pinnalle suolaa ja yrttejä maun mukaan

    • Vinkki: Uudetperunat voivat olla kokonaisia, mutta halkaise suurimmat perunat

– Paahda perunat uunissa 200 asteessa n. 30-40min, kunnes perunat ovat kypsiä

Parsa

Kesäinen vakiolisuke aterialla kuin aterialla! Parsan voi keittää tai grillata!

 

Pinaatti

– Lisää pannulle voita ja sipulia
– Paista pinatti pannulla 2min ajan
– Mausta suolalla, pippurilla ja lisää ripaus ruokosokeria


Reseptit: Rapala Pro Guide Chef Tero Ruoho