Markku Tiusanen on yksi Suomen menestyksekkäimmistä viehekalastuskilpailijoista. Menestystä on tullut kotimaan lisäksi Hollannissa järjestettävässä World Predator Classic -kilpailussa, jota pidetään yleisesti Euroopan kovimpana viehekalastuskilpailuna.

Markku Tiusaselle kalastus on ollut tärkein harrastus vuodesta 1971 lähtien, jolloin hän aloitti kalastuksen Lohjanjärvellä. Lohjanjärven monipuolinen petokalasto tarjosi hyvän harjoituskentän heittokalastukseen ja vetouisteluun.

Merikalastuksen Markku aloitti vuoden 1983 aikoihin, samana vuonna, kun hän aloitti opinnot Valtion kalatalousoppilaitoksessa. Merellä pyynnin kohteena ovat olleet meritaimenet, kuhat, ahvenet, hauet ja siiat sekä talvella myös mateet. Pyyntimenetelminä ovat olleet virvelöinti, perhokalastus, onkiminen ja pilkkiminen

Markku on toiminut meritaimenen poikasia istuttavan Suomenlahden meritaimentoimikunnan puheenjohtajana vuosina 1997 – 2016 ja kalastusoppaita edustavan järjestön, Suomen Kalastusopaskilta ry:n puheenjohtajana vuosina 2018 -2019. Laajalla kalastuskokemuksella ja lainsäädännön tuntemuksella on ollut käyttöä, kun hän on edustanut Suomen kalastusoppaita ministeriön nimeämissä erilaisissa työryhmissä. Markku on kokenut esiintyjä niin radiossa, TV:ssä kuin erilaisilla messuillakin. Metsästys & Kalastus lehteen hän on kirjoittanut freelance-toimittajana jo 30 vuotta.

Vuonna 2008 SKES (Suomalaisen kalastusmatkailun edistämisseura) valitsi Markun Vuoden kalastusoppaaksi seuraavilla perusteilla:

”Hänen opastusvetensä enimmäkseen pääkaupunkiseudun ympäristössä ovat vaativaa toiminta-aluetta, jonka kalastuksen salat Tiusanen erinomaisesti hallitsee. Tiusaselta onnistuu kaikenlainen kalastaminen, mutta spesialisti hän on taimenen tyrsky- ja perhokalastuksessa merellä, ahvenen ja kuhan jigikalastuksessa sekä siian onginnassa. Tiusanen ei ole säästänyt tietämystään, vaan hänellä on lisäksi pitkä ura takana kalastuslehtiin kirjoittajana.”

Opaskohteet / toiminta-alue

Suomenlahti  ja erityisesti Helsingin lähivedet ja Tammisaari ovat Markku Tiusasen toiminta-aluetta. Sisävesien kohteina on tarjolla Lohjanjärvi ja Hiidenvesi

Erityisosaaminen:

Meritaimenen tyrsky- ja perhokalastus

Hauen heitto- ja perhokalastus

Ahvenen ja kuhan jigikalastus ja pilkkiminen

Siian onginta

Saavutukset

World Predator Classic 1. sija 2016

World Predator Classic 3. sija 2014

World Predator Classic 4. sija 2015

World Predator Classic joukkuemestaruus 2016

World Predator Classic joukkuemestaruus 2015

World Predator Classic  joukkuemestaruus 2014

Heittouistelun Suomenmestaruus 1992

Heittouistelun joukkue Suomenmestaruus 1992

Vuoden kalastusopas 2008

Pike Masters 2019 2. sija

Palvelut

Asiakkaat varustetaan tarvittavilla kalastusvälineillä ja sään mukaan joko kelluntaliiveillä tai lämpimillä ja sateen pitävillä kelluntapuvuilla sekä huopavuorisaappailla. Kenttäateriaan on tarjolla menu, josta löytyy jokaiselle ryhmälle herkullinen vaihtoehto. Ennen saaliin käsittelyä saalista otetaan asiakkaalle muistoksi kuva digikameralla. Majoitus tai saunominen saaristossa järjestetään tarvittaessa. Saatavilla on myös kalastuskurssit ja luennot.

 

Ryhmäkoot / heittokalastus veneestä

Meritaimenen ja hauen heittokalastus 1 – 4 henkilöä.

Meritaimenen perhokalastus 1 – 2 henkilöä.

Ahvenen ja kuhan jigikalastus 1 – 4 henkilöä.

Suuremmat ryhmät viedään turvallisesti kalaan useammalla veneellä.

Kalusto

Markun vene on kalastusopas käyttöön modifioitu 6,3 m pitkä Silver Eagle cc alumiinivene, joka on varustettu kahdella 60 hp nelitahtisella Mercury-perämoottorilla ja keulassa olevalla Minnkota Ulterra -sähkömoottorilla. Vene on katsastettu vuokraveneeksi. Turvavarustuksena mm. GPS-navigaattori, kompassi, pelastusrengas, heittoliina, tikkaat, sammutin, hätäraketit, hätäsoihdut, polaroid-suojalasit ja EA-pakkaus.

Kalalajit ja parhaat pyyntiajat

meritaimen 1.5. – 15.6. ja 1.10. – 30.11. (heitto- ja perhokalastus)

kuha 15.5. – 30.11. (jigikalastus)

hauki 25.4. – 30.11. (heittokalastus)

ahven 1.6. – 30.11. (heitto- ja jigikalastus)

siika 25.4. – 10.5. (kelaonginta)

 

Kielitaito

Suomi, englanti, ruotsi ja välttävä venäjänkielen taito.

Yhteystiedot

puh. 040 572 8931

sähköposti markku.tiusanen@kalastuspalvelut.com

Lisätietoja

www.kalastuspalvelut.com