Isojen kalojen kalastaminen eli ISMETE-kalastus avaa urheilukalastajalle monia uusia mahdollisuuksia. Ismete-kalastus eli jäältä tapahtuva täkyonginta – yhä useampi hauen-, ahvenen- ja kuhankalastaja on innostunut tästä tehokkaasta ja mukavasta talvikalastusmuodosta

Ismete – mitä se on. Ismete-termi on viime aikoina esiintynyt toistuvasti erilaisissa kalastuskeskusteluissa, -artikkeleissa ja mainosteksteissä. Suoraan suomennettuna ismete tarkoittaa jääongintaa, tarkemmin sanottuna sillä tarkoitetaan jäältä tapahtuvaa täkyongintaa.

Rapala Ismete Low Profile Combo on erityisesti ismete-kalastukseen suunniteltu kalastussarja. Laadukkaassa Rapala setissä on Rapala Fathom Low Profile –hyrräkela ja Rapala Fathom Vertical 47”/120 cm Heavy -vapa.

Lue lisää kalastussarjasta: http://bit.ly/ismetecombo

Kalastussarjan kanssa yhteen sopii hyvin Rapala Ice Rod Holder – vapateline.  Se sopii sekä hyrrä- että baitrunner-keloille. Monipuolisessa Rapala Ice Rod Holder -vapatelineessä on kaksi vaihtoehtoista vipan kiinnityskohtaa, joten teline sopii eri pituisille vavoille sekä erilaisille vipoille. Tukijalat lukittavissa eri asentoihin, joten sen saa tukevasti paikoilleen riippumatta kela-vapa-yhdistelmän painopisteestä. Tukijalat taittuvat kuljetusasentoon, jolloin Rapala Ice Rod Holder -vapatelineet pakkautuvat kompaktisti esimerkiksi ahkioon tai laukkuun.

Ismete-vapateline joka sopii hyrrä- ja baitrunner-keloille. Kaksi vaihtoehtoista kiinnityskohtaa vipalle ja tukijalat säädettävissä monipuolisesti.

Lue lisää vapatelineestä: http://bit.ly/ismetevapateline

 

Rapala RCD Roll Ruler -mitta on 150 cm pitkä ja mitan materiaali on valittu siten, ettei se heijasta salamavaloa kuvattaessa, joten kuvissa mittatulos näkyy selvästi. Jousen ansiosta mitta kelautuu sisään automaattisesti. Vesitiivis ja UV-suojattu materiaali on helppo puhdistaa.

Lue lisää mitasta: http://bit.ly/rapalarullamitta

 

Rapala Ismete Tackle / Weigh & Release Bag -laukku on erittäin monipuolinen jääkalastajan laukku. Siinä voi säilyttää tai kuljettaa 5-6 kpl ismete-settejä ja telineitä sekä muuta tarvittavaa välineistöä. Kun vavat on viritetty pyyntiin, laukku toimii kalankäsittelymattona ja punnituspussina. Laita Rapala IT/W&RB -laukkuun valmiiksi kalankäsittelyvälineet (pihdit, kidanavaajat, pituusmitta, puntari, jne.) ja sulje vetoketju – nyt olet valmis, kun vippa heilahtaa ja on aika toimia. Pituus 145 cm

Lue lisää laukusta: http://bit.ly/ismetelaukku

 

Kotimainen ja sopivan iso Rapala Low Rider 56” -ahkio on tilava, monipuolinen, varusteltava ja muuntuva ahkio. Jämäkkä, kestävä polyeteeni (HPDE) -rakenne kestää pitkään kovaakin käyttöä. Sopivan kokoinen ilman konevoimaa käytettäväksi: 56 x 24”. Rapala Low Rider -ahkioon on saatavana useita lisävarusteita. Monipuolisten lisävarusteiden ja muokattavien puisten välijakajien ansiosta ka­lastaja voi tuunata Rapala Low Rider -ahkionsa juuri omaan käyttöönsä sopivaksi.

Lue lisää ahkiosta: http://bit.ly/rapalaahkio

 

Kotimaiset Rapala ProGuide Ice Claws -jäänaskalit ovat jokaisen jäällä liikkuvan perusturva. Ne ovat helppokäyttöiset, edulliset, laadukkaat ja CE-suojavälinemääräysten mukaiset.

Joustavalla niskahihnalla ja pikalukolla varustetut naskalit puetaan kauluksen päälle ”rusetiksi”, jolloin ne pysyvät tukevasti ja huomaamattomasti paikallaan – jäämuotia tyylikkäimmillään ja turvallisimmillaan! Kaksoiskomponenttirakenteessa kova ja kestävä runko yhdistyy pehmeisiin, hyvän pidon mahdollistaviin pintoihin. Tämän rakenteen ansiosta saat Rapala ProGuide Ice Claws -jäänaskaleista pitävän otteen myös kohmeisin käsin.

Lue lisää naskaleista: http://bit.ly/jäänaskali

 

Uusi puna-musta Rapala® Thermo Seat Box -istuinlaatikko taipuu moneen käyttöön. Käytä vaikka kylmä-, lämpö- tai pilkkilaatikkona. Vahvistettu rakenne vaimentaa iskuja ja eristää kylmää sekä lämmintä, joten sopii hyvin mm. kameran yms. kuljettamiseen. Sisällä kätevät tilanjakajat.

Ulkomitat 41 x 28 x 45 cm. Valmistettu vahvasta, erikoistiiviistä EPS-materiaalista. Lämmin istua, maksimipaino 150 kg. Säädettävä kantohihna. Ja mikä parasta – Made in Finland.

Lue lisää pilkkipöntöstä: http://bit.ly/rapalapilkkipönttö

 

Rapala Mega Scoop -sohjokauha teleskooppivarrella. Se on suurikokoinen, teleskooppinen ja kokoontaittuva sohjokauha jääkalastukseen. Oikein mitoitettu, rei’itetty kauha siirtää maksimimäärän sohjoa kertakauhaisulla.

Teleskoppisen varren (86 cm/34”) ansioista ei tarvitse kyykistellä tai kumarrella. Kokoonpainettuna ja -taitettuna Mega Scoopin pituus on vain 38 cm, joten se kulkee mukana tai pakkautuu ahkioon kätevästi. Pehmustetussa ja lämpöä eristävässä kahvassa on säädettävä rannehihna.

Lue lisää teleskooppi sohjokauhasta: http://bit.ly/rapalamegascoop

 

Tutustu ismete-kalastukseen kattavasta artikkelista:
https://kireitasiimoja.fi/ismete-eli-talvinen-täkykalastus

Katso Rapala-tuotekuvastosta talvikalastustuotteet:
http://bit.ly/talvikalastuskuvasto19