Aktiivikalastusta ympäri vuoden

Tero Ruoho on toiminut kalastusoppaana yli 10 vuoden ajan. Toiminta-alueena hänellä on vuoden ympäri merialue Pernaja-Tammisaari sekä Etelä-Suomen järvet ja joet. Tero on kouluttanut itseään aktiivisesti ja lopputulos on kokkaava kalalastusopas.

Avovesikaudella aktiivikalastusta veneestä

Avovesikaudella Teron kyydissä pääsee tutustumaan pääasiassa hauen, kuhan ja ahvenen kalastukseen. Myös sesonkiluonteinen meritaimenen kalastus kuuluu ohjelmaan. Koska Tero on kiinnostunut uusista kalastustekniikoista, välineistä, varusteista ja vieheitä, joten hän pystyy näyttämään ja opettamaan niiden käyttöä perinteisimpien kalastustyylien ja -välineiden lisäksi.

Kalastusveneenä toimii Tracker Pro Guide V-175-Combo -kalastusvene jossa on ajanmukainen varustus kaikuluotaimineen, keulasähkömoottoreineen ja turvallisuusvarusteineen.

Asiakkailla on käytössä laadukkaat Shimano- ja Rapala -kalastusvälineet, paukkuliivit, polarisoidut aurinkolasit sekä tarpeen mukaan jalkineet ja sään mukaiset asut. Kalastuspäivän kruunaa kunnon eväät ja nokipannukahvit.

Täyspäiväisenä Rapala Pro Guide -kalastusoppaana Tero liikkuu vesillä kesät talvet, vuoden ympäri. Kalastusmuodot ja -tekniikat vaihtuvat vuosikierron mukaan joten asiakkailleen hän tarjoaa aina sesonkiin sopivaa opastettua kalastusta.

Kalastusta jäältä

Tero on oikea mies todistamaan, ettei näin aina ole. Uudet kalastustyylit ja -välineet sekä tietysti ammattitaitoinen opas muuttavat nopeasti käsityksen ”pilkkimisestä”.

Talvisen aktiivikalastuksen suola voi olla erilaiset kohdekalat, kalastusmenetelmät ja myös ne isommat kalat. Hauen, kuhan ja ahvenen saalisvarmat pilkintä- sekä mormyskointitekniikat saattavat olla jo tutuja.

Uudemmista talvikalastustekniikoista voidaan mainita ”ismete” eli talvinen täkyonginta. Laji on vielä niin nuori että siinä riittää haastetta, kehitettävää ja opittavaa. Suurikokoiset saaliskalat edellyttävät sopivia kalastusvälineitä, hyvää kalankäsittelytaitoa sekä vastuullisuutta kalakannoista.

Tero on intohimoinen talvikalastaja ja uuden kehittäjä jolla on paljon annettavaa suomalaiselle jääkalastukselle niin tekniikka- ja välinekehityksen kuin koulutuksen osalta. Hyvänä esimerkkinä tästä on Teron järjestämät talvikalastusretket. Välineet ovat ajanmukaiset ja toimivat. Myös jääkalastuksen erityspiirteet on huomioitu myös asiakkaiden vaatetuksen osalta joille tarjotaan kaikki puvuista kenkiin asti.

 

Kalastus vei hänet mukanaan jo poikavuosina, rakkaus lajiin on säilynyt ja vahvistunut tiedon ja oman kalastuksen kehittyessä. Intohimo kalastukseen on reissuttanut miestä ympäri maailmaa.

Kilpaheittokalastuksen heräämisen myötä Tero on innostunut haastamaan itseään kalastuskilpailuissa joissa menestystäkin on kertynyt.

Erikoisosaaminen

-aktiiviset kalastusmuodot talvella, myös uusimmat ”trendit” (mm. ismete)

-jigikalastuksen erimuodot

-moderni hauenkalastus (mm. vaappu-, shad-, jigi-, spinnebait-, jerk- ja pintakalastus)

 

 

Koulutus

-kalastusoppaan ammattitutkinto

-kalatalouden perustutkinto

-kalastuksen ohjaaja

-ravintolatalouden perustutkinto

-ravintola kokki (Perho)

Kielitaito

englanti ja auttava ruotsinkielen taito

 

Saavutukset 

-Lund predator heittokalastus kilpailussa 2. (2015) ja 3. (2016) sija.

-HongKong Challenge C&R heittokalastus kilpailussa 2.sija 2015

-kalastus innovaatio palkinto 2012 (HelsinkiFishing)

 

Yhteystiedot

+358 442814506

www.tr-kalastus.fi

www.facebook.com/trkalastus/

www.instagram.com/trkalastus/

www.youtube.com/user/trkalastus

 

 

Active fishing throughout the year

Tero Ruoho has been an active fishing guide for over 10 years. His working territory throughout the year is the marine area at Pernaja-Tammisaari and lakes and rivers in the Southern Finland. Tero has actively educated himself and as a result he’s become a cooking fishing guide.

During the open water season Tero takes fishermen and –women to catch the common Finnish predatory fish: pike, perch, sea trout etc.. Tero is interested in new fishing techniques, equipment, tools and lures and therefore is able to show and teach season and species based techniques and equipment in conjunction with the more traditional ones. Tero relies on equipment from Rapala, Shimano, Minn Kota and he has a Tracker brand fishing boat.

 

Tero is an active developer of new winter fishing techniques. “Ismete” is the latest interesting new technique that he introduces to people on his winter fishing trips. Even if he has old ice fishers in his audience there’s still high probability that he can teach something completely new to them. And, as the last highlight of the day, he provides the most excellent packed lunch and coffee made on open fire.