Ulkomuodoltaan kiekkomainen Rapala Rippin’ Rap -vaappu tuo mieleen tasapainopilkin ja perinteisen vaapun välimuodon, sillä se kiinnitetään siimaan selkäevän kohdalta. Mutta jo muutamalla heitolla voi huomata, että vaappu toimii mainiosti heittokalastuksessa. Rippin’ Rap lentää todella pitkälle ja sitä on mielenkiintoista uittaa: sen uintiliikkeen tuntee selvästi ja lähemmäksi kelattaessa myös räminäkuulien äänen voi kuulla.

Rippin’ Rap on todella koukuttava uitettava, sillä se tekee kalastuksesta aktiivista. Oma uittotapani muistutti hieman jiggausta. Vaappua voidaan uittaa pinnassa tai syvällä. Kalastuspaikkani syvyys oli enimmillään pari metriä ja vaappua pystyi uittamaan vaivatta myös lähellä pohjaa. Siitä, sekä kultaoranssista (CGFR) ottiväristä viehättyivät ainakin ahvenet. Olen muuten aiemminkin huomannut, että oranssi väri toimii pilvisenä syyspäivänä

Erityisen hyvin Rippin’ Rap -vaappu toimii kaislikoiden ja lumpeikkojen reunoilla. Ainakin ahvenparvi löytyi melko nopeasti. Testasin vaappua myös lumpeikon keskellä kohdassa, jossa vesikasveja oli niukemmin. Rippin’ Rap toimi hyvin miltei ”ruohikkouistimena”, sillä sitä oli helppoa uittaa halutuissa kohdissa, eikä se tuntunut tarttuvan kasvien varsiin kovin ärhäkästi.

Vetouistelussa Rapala Rippin’ Rapin saaliskalojen kirjon luvataan laajenevan ahvenista ja hauista myös jalokalojen suuntaan.

Kun jatkossa lähden hakemaan tärppiä rehevistä järven kohdista, pintaviehevaappujen lisäksi mukaan lähtee ainakin muutama Rippin’ Rap. Näillä vaapuilla ainakin ahvenet ja hauet tulee paikannettua pohjasta pintaan kaikista vesikerroksista.