Kun Rapala Jointed vuonna 1974 lanseerattiin Rapalan malliston uutuusvieheenä, sen uintiliikkeen laajuus oli jotain aivan poikkeuksellista. Erityisesti hitaalla kelauksella ero oli häkellyttävä. Vauhdissa, jossa tavallinen vaappu sai aikaan vain pieniä uintia muistuttavia liikkeitä, Jointed jo heilutteli irrallista peräosaansa voimakkaasti puolelta toiselle. Niinpä ei ole kovinkaan suuri ihme, että Jointed on pysynyt yhtenä Rapalan suosituimpana mallina yli neljän vuosikymmenen ajan.

Erityisen hyvin Jointed toimii sellaisissa olosuhteissa, joissa viehettä on vaikea uittaa tavalliseentapaan. Esimerkiksi joessa, jossa virta vie uistinta, Jointedin saa pienilläkin vavan liikkeillä tekemään potkuja. Myös tiheiden ruovikoiden keskellä olevissa pienissä aukoissa, joissa tilaa on vähän, Jointedin saa uimaan heti ensimmäisistä kelan tai vavan liikkeistä lähtien. Jointedin katkorunko aiheuttaa voimakkaan ylinormaalin ärsykkeen, jota tarvitaan eritoten silloin, kun kala on heikolla syönnillä.

Alkuperäinen yhdeksänsenttinen malli sai julkaisunjälkeisenä vuonna 11-senttisen isonveljen ja sitä seuraavana vuonna seitsensenttisen pikkuveljen. Vuonna 1984 mallistoon tuli 13-senttinen versio ja 2001 vielä 5-senttinen, joka muista poiketen oli valmistettu muovista.

Kelluvien Jointedien rinnalle tuli vuonna 1980 uppoavien CountDown Jointedien perhe 7, 9 ja 11 sentin pituisina. Uppomalli oli erityisesti skandinaavisten meritaimenkalastajien suosiossa.

Vaikka Jointed on yhä huippusuosittu, valmistusteknisessä mielessä se on Rapalan työläimpiä malleja. Jo rungon pyöreä muoto aiheuttaa vaikeuksia, sillä viehe tahtoo mennä helposti vinoon muotissa, ja silloin vieheen symmetria menetetään. Jointedin etu- ja takaosat maalataan ja lakataan erillisinä paloina. Sen jälkeen sahataan vatsaan lankaura, jonne laitetaan runkolanka. Täytteeksi liimataan muotoiltu muoviosa.