Ultra Light (UL) eli pienikokoisilla vieheillä kalastus on usein onnistumisen edellytys kun kalastetaan ahventa ja harjusta. Vaikka kuha ja taimen ottavat myös kookkaisiin vieheisiin, joskus Ultra Light -kokoluokan viehe on ylivoimainen pyyntitehoiltaan tai jopa saaliin saannin edellytys. Myös hauki on yleinen saalis ja se tarjoaakin unohtumattomia hetkiä siiman päässä. Parhaimmillaan UL-kalastus on kevyillä heittovälineillä (esim. 500/750/1000 -kokoluokan avokela, monofiilisiima 0,15..0,20 mm tai monikuitusiima 0,06…0,10 mm, vavan heittopainosuositus max. 7 g) tai soutuveneuistelussa. Kovaa vauhtia ja virtaa kestävät UL-vieheet kuten Rapala Ultra Light Shad toimivat hyvin myös moottoriuistelussa.

”ISO vaappu ei mahdu pienen kalan suuhun, mutta pieni Rapala Ultra Light-vaappu mahtuu ISOn kalan suuhun.”

 

Rapala Ultra Light Crank

Sukeltaa kokoonsa nähden yllättävän syvälle, aina 1,2-2,4 metriin asti. Sopii hyvin hieman syvemmässä vedessä viihtyville taimenille, ahvenille sekä kirjolohille.

Tutustu tarkemmin Rapala Ultra Light Crank vieheeseen

 

Rapala Ultra Light Minnow

Hitaasti uppoava runko ja uintilista ovat aerodynaamisia, joten se on kokoisekseen pitkäheittoinen. Puolelta toiselle potkiva uintiliike, johon yhdistyy rungon kevyt rullaava kiertoliike kiinnostaa isojakin kaloja. Erittäin toimiva valinta taimenen, ahvenen, säyneen ja monen muun petokalan kalastukseen.

Tutustu tarkemmin Rapala Ultra Light Minnow vieheeseen

 

Rapala Ultra Light Shad

Pienestä koostaan huolimatta pitää uintisyvyytensä myös aggressiivisessa uitossa ja kestää kovaakin virtausta. Toimii myös kevyessä vetouistelussa.

Tutustu tarkemmin Rapala Ultra Light Shad vieheeseen

 

Rapala Mini Fat Rap

Kuten muutkin pienikokoiset vieheet, myös Mini Fat Rap on usein tehokkaampia kalastaessa lämpimässä vedessä! Tehokas esimerkiksi ahvenen, taimenen ja harjuksen kalastukseen. Uintiliike pysyy virtaavassakin vedessä ja on nyös erinomainen heittouistin.

Tutustu tarkemmin Rapala Mini Fat Rap vieheseen