Tunnetusti vetonopeuden, siiman paksuuden ja vetopisteen korkeuden muuttaminen vaikuttaa vaapun uintisyvyyteen. Rapala-vaapujen ”virallinen” uintisyvyys on mitattu 0,30 mm paksulla 30 metriä pitkällä siimalla, vetopisteen ollessa metrin korkeudella veden pinnasta, vetonopeuden ollessa 3 solmua. Suurin osa uintisyvyysmittauksista on tehty Rapalan Vääksyn tehtaan lähellä Lahden Vesijärvellä. Kaksi venettä on kytketty toisiinsa 30 metrin vaijerilla jolloin tutkittava vaappu jää jälkimmäisen veneen alle. Vaapun uintisyvyys mitataan kalibroidulla Humminbird-kaikuluotaimella. Valikoiduissa vieheissä on myös Rapala ProGuide -oppaiden käytännön tietoa uintisyvyyksistä käytettäessä tyypillisiä suomalaisia kalastustekniikoita.

Vaapun tarkkaan uintisyvyyteen vaikuttaa käytetyn siiman paksuus ja pituus, vetonopeus, vetopisteen korkeus vedenpinnasta sekä käytetyn vieheen koko.

 

Rapala uintisyvyydet
Rapala uintisyvyydet