Resepti: Rapala Pro Guide Chef Tero Ruoho

Ainesosat:

  • Kalaliemi n. 2l
  • Ruodoton haukifile n. 500g
  • Kylmäsavu haukea 100g
  • Nokare voita tai hieman öljyä kasvisten kuullotulseen
  • Muutama sipuli (puna/kelta)
  • Pala purjosipulia
  • Valkosipulia 2-4 kynttä
  • Fenkoli, palsternakkaa, paprikaa
  • Chili (oman maun mukaan)
  • 2 porkkanaa
  • 5-8 perunaa
  • Kaalia 300g (Oman maun mukaan)
  • Valkoviini (tai vaalea balsamico) n. 2-3dl
  • Tomattipyrettä n. 1dl
  • Tomatti murskaa 2dl

Mausteet:

  • Kokonainen maustepippuri
  • Pari Laakerinlehteä
  • Suolaa
  • Sokeria
  • Musta/valkopippuria myllystä.
  • Tuore persilija, timjami, rosmariini

Kalaliemen valmistus:

  1. Laita kalanperkeet kylmään veteen. (kalan ruodot, kalan pään voi jättää. Ota kidukset ja sisälmykset pois)
  2. Lisää kaveriksi kasviksia esim. sipulia ja juureksia.
  3. Huomioi, että perkeet peittyvät veteen kokonaan.
  4. Keitä hymyillen!
  5. Kuori vaahto pois.
  6. Lisää suola, pippuri ja laakerinlehdet
  7. Lopussa voit lisätä oman maun mukaan valoviiniä tai vaaleaa balsamicoa.
  8. Keittoaika n. 30 min.

 

Hauki Seljanka valmistus:

  1. Kuullota kasvikset voissa tai öljyssä (lisää kasvikset kattilaan kypsymis järjestyksessä).
  2. Lisää tomaattipyre ja jatka kuullottamista.
  3. Lisää mausteita kuullota hetki, älä ruskista.
  4. Kaada myös kalaliemi kattilaan ja keitä ”hymyillen 😊” n. 20-25min.
  5. Lisää valkoviini ja kalat
  6. Anna kalan kypsyä kannen alla muutama minuutti.
  7. Mausta oman maun mukaan: tuoreella persilijalla, timjamilla tai rosmariinilla.
  8. Tarkista lopuksi ruoan maku ja kypsyys. Kasvikset saa olla napakoita ei siis ylikypsiä. 
  9. Nauti herkullisesta lopputuloksesta!
Herkullisen värikäs Hauki seljanka maistuu esimerkiksi Italialaisen klassikkoleipä Focaccian kanssa!

 


Rapala Pro Guide Chef Tero Ruoho

Tero Ruoho on toiminut kalastusoppaana yli 10 vuoden ajan. Toiminta-alueena hänellä on vuoden ympäri merialue Pernaja-Tammisaari sekä Etelä-Suomen järvet ja joet. Tero on kouluttanut itseään aktiivisesti ja lopputulos on kokkaava kalalastusopas.

Täyspäiväisenä Rapala Pro Guide -kalastusoppaana Tero liikkuu vesillä kesät talvet, vuoden ympäri. Kalastusmuodot ja -tekniikat vaihtuvat vuosikierron mukaan joten asiakkailleen hän tarjoaa aina sesonkiin sopivaa opastettua kalastusta.